Wat zijn de voordelen van neonreclame?

Geplaatst op 10-05-2023

Categorie: Zakelijk

Als je wel eens door een drukke winkelstraat loopt, dan heb je vast wel eens neonreclames gezien. Deze felle lichtgevende tekens zijn al tientallen jaren een populaire manier van adverteren. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van neonreclame? In dit artikel zal ik daar dieper op ingaan.

Om te beginnen is neonreclame erg opvallend. De felle kleuren en het knipperende licht trekken de aandacht van voorbijgangers. Dit is vooral handig voor bedrijven die zich bevinden op drukke plekken waar veel concurrentie is. Door een opvallende neonreclame te plaatsen, vergroot je de kans dat mensen je bedrijf opmerken en er binnenlopen. Het is dus een zeer effectieve manier om potentiële klanten aan te trekken.

Een ander voordeel van neonreclame is dat het een unieke uitstraling heeft. Door de felle kleuren en het knipperende licht is het erg moeilijk om een neonreclame over het hoofd te zien. Bovendien kunnen neonreclames in allerlei vormen en maten worden gemaakt, waardoor je als bedrijf een unieke uitstraling kunt creëren die past bij jouw merk. Dit zorgt voor herkenbaarheid en kan ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf eerder onthouden.

Neonreclame is duurzaam

Daarnaast is neonreclame erg duurzaam. Neonbuizen kunnen tot wel 30 jaar meegaan en vereisen weinig onderhoud. Dit in tegenstelling tot andere vormen van reclame, zoals posters of banners, die na verloop van tijd kunnen vervagen of scheuren en dan vervangen moeten worden. Hierdoor is neonreclame op de lange termijn een stuk goedkoper.

Een ander voordeel van neonreclame is dat het 's avonds en 's nachts goed zichtbaar is. Juist op deze momenten kunnen neonreclames voor extra sfeer en beleving zorgen. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn voor horecabedrijven die ook 's avonds geopend zijn. Het felle licht van de neonreclame zorgt voor extra gezelligheid en kan er zelfs voor zorgen dat mensen eerder binnenkomen.

Tot slot is neonreclame ook nog eens energiezuinig. In vergelijking met andere vormen van verlichting, zoals halogeen- of gloeilampen, verbruiken neonbuizen veel minder energie. Dit komt doordat neonbuizen werken op basis van een gasontlading. Dit maakt neonreclame niet alleen duurzaam, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan neonreclame. Zo kan het bijvoorbeeld hinderlijk zijn voor omwonenden als het licht te fel is. Bovendien kan de aanschaf van een neonreclame vrij prijzig zijn en moet deze regelmatig worden schoongemaakt om het licht goed te laten stralen. Daarnaast kan het lastig zijn om een vergunning te krijgen voor het plaatsen van neonreclames in sommige gebieden.

Desondanks zijn de voordelen van neonreclame over het algemeen groter dan de nadelen. Neonreclame is een effectieve en duurzame manier van adverteren die bijdraagt aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van jouw bedrijf. Het opvallende uiterlijk van neonreclame kan ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf sneller opmerken en er binnenlopen. Daarnaast is neonreclame duurzaam en energiezuinig, waardoor het op de lange termijn goedkoper is dan andere vormen van reclame. Ook kan neonreclame 's avonds en 's nachts zorgen voor extra sfeer en gezelligheid, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor horecabedrijven.

Als je overweegt om neonreclame te plaatsen, is het wel belangrijk om te kijken naar de regels en vergunningen die gelden in jouw gemeente. Ook is het goed om te bedenken welke uitstraling je precies wilt creëren en welke boodschap je wilt overbrengen met de neonreclame. Dit kan namelijk invloed hebben op het ontwerp en de grootte van de neonreclame.

Kortom, neonreclame heeft veel voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar een opvallende, duurzame en effectieve manier van adverteren. Door een neonreclame te plaatsen, vergroot je de zichtbaarheid en herkenbaarheid van jouw bedrijf en kun je potentiële klanten aantrekken. Wel is het belangrijk om te kijken naar de regels en vergunningen die gelden in jouw gemeente en om goed na te denken over het ontwerp en de boodschap van de neonreclame.